Zbliża się zima, większość z nas ma własne ogrody co z tym się wiąże, że mamy zapasy w spiżarce! Jedne z tych zapasów to orzechy! W moim ogrodzie są orzechy włoskie i laskowe. Z tych surowców przygotowałam bardzo proste ciasto!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 2 łyżki erytrytolu
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 3 łyżki mąki ryżowej
- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki orzechów włoskich
- 3 łyżki orzechów laskowych
- aromat
- wiórki kokosowe
- płatki migdałowe
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej kokosowy, oba rodzaje mąk i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Dodać posiekane i obtoczone w mące orzechy. Ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na powierzchnie posypać wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów. Piec przez 35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz