Doskonały posiłek na letnie dni przy gronie najbliższych. Bardzo lekkie, wegańskie i kolorowe dane z mnóstwem witamin.
Składniki:
Składniki:
- 1 kostka (180g) tofu wędzonego
- 1 placek tortilla
- 1/2 opakowania miksu sałat
- ~ 300g pomidorków koktajlowych
- przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz, czosnek granulowany, papryka czerwona
- 1 łyżka oliwy
Składniki:
Tofu wędzone kroimy w kostkę, pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy w połówki. W misce umieszczamy tofu, miks sałat, pomidorki, przyprawy i oliwkę. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut. Tortillę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Umieszczamy sałatkę i zawijamy w placek.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz