wtorek, 15 listopada 2016

Ciasto fasolowo-kokosowe z orzechami

Fasola jest jednym z moich ulubionych warzyw. Bardzo często przyrządzam z niej słodkie wypieki. Postanowiłam do fasoli dodać mąkę kokosową, która świetnie nadaje aromat i słodki smak oraz orzechy - gwarantują chrupkość wypieku. Polecam!



Składniki:

  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 jajko
  • 1 banan
  • 2 łyżki karobu
  • 2 łyżki mąki kokosowej lub zmielonych wiórków kokosowych 
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 1/2 proszku do pieczenia
  • mała garść orzechów
  • aromat 

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera. Blendujemy, aż do całkowitego połączenia się składników. Surową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

3 komentarze:

  1. A czy przez tą fasolę ciasto nie jest ciężkie? Puszące?
    www.100club.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciasto przez fasolę jest ciężkie i zbite. :)

      Usuń
  2. To chyba ciekawa alternatywa dla wielu ciast jakie robię :)To dobrze, że są takie smaczne i nadal zdrowe wyjścia.

    OdpowiedzUsuń