photo © Pinterest
niedziela, 15 czerwca 2025
czwartek, 12 czerwca 2025
Nerki wieprzowe z zielonymi i fioletowymi szparagami, marchewką, pietruszką i cebulą białą smażone w air fray'erze
Pełnowartościowe danie z wykorzystaniem nerek wieprzowych, zielonych i fioletowych szparagów od Szparag z Wielkopolski oraz marchewki, pietruszki i cebuli białej, a całość smażona w air fray'erze!
Składniki:
- 200 g nerek wieprzowych + woda i ocet do namoczenia
- 100 g zielonych szparagów
- 100 g fioletowych szparagów
- 100 g marchewki
- 100 g pietruszki
- 100 g cebuli białej
- przyprawy: sól, pieprz, vegeta
- 10 ml oliwy
Sposób przygotowania:
Nerki dokładnie umyć, a następnie namoczyć w wodzie z octem na ok. 2-3 godziny w celu zmiękczenia tkanki mięsnej. Następnie warzywa dokładnie umyć. Marchewkę, pietruszkę i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Szparagi pokroić na mniejsze porcje. Wszystkie surowce umieścić w misce. Dodać przyprawy i oliwę - całość dokładnie wymieszać. Następnie umieścić w air fray'erze i smażyć przez 25 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 10 czerwca 2025
Skyrnik z gruszką, śliwką i wegańską czekoladą z migdałami
Wysokobiałkowy sernik-skyrnik z mnóstwem gruszki, śliwki oraz wegańskiej czekolady słodzonej daktylami z migdałami od Super Krówka!
Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 300 g skyra naturalnego
- 40 g budyniu śmietankowego
- 150 g gruszki
- 80 g śliwki
- 50 g wegańskiej czekolady słodzonej daktylami z migdałami
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodać budyń i skyr - całość delikatnie wymieszać. kolejno dodać drobno pokrojone gruszkę oraz śliwkę - ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch posypać drobno pokrojoną czekoladę. Piec przez 35 minut w 160 stopniach.
Smacznego!
niedziela, 8 czerwca 2025
Subskrybuj:
Posty (Atom)