photo © Pinterest
niedziela, 27 kwietnia 2025
piątek, 25 kwietnia 2025
Sakiewki z ciasta na pizzę z serem kozim Le Pico, papryką zieloną, pomidorkami, gruszką, śliwką i orzechami laskowymi smażone w air fray'erze
Przekąska w zaledwie 20 minut, która zaspokoi na długo głód. W roli głównej ser kozi Le Pico od Germain, a jako dodatki papryka zielona, pomidorki, gruszka, śliwka i orzechy laskowe.
Składniki:
- 125 g sera koziego Le Pico
- 100 g papryki zielonej
- 50 g pomidorków koktajlowych
- 50 g gruszki
- 50 g śliwki
- 20 g orzechów laskowych
- 250 g gotowego spodu do pizzy
Sposób przygotowania:
Ser kozi pokroić na mniejsze porcje. Warzywa i owoce dokładnie umyć. Paprykę pokroić w kostkę, pomidorki na połówki, a owoce w drobną kostkę. Ciasto podzielić na 6 kwadratów. Na środek ułożyć wszystkie produkty i zawinąć w sakiewki. Włożyć do air fray'era. Smażyć przez 15 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
czwartek, 24 kwietnia 2025
Pizza na spodzie z brokułu z mozzarellą light, papryką czerwoną, pieczarkami, cebulą białą i mieszanką warzyw i ziół liofilizowanych
Warzywna pizza na spodzie z brokułu, a jako dodatki wykorzystałam mozzarellę light, paprykę czerwoną, pieczarki, cebulę białą oraz mieszanką warzyw i ziół liofilizowanych od VegeLIO!
Sposób przygotowania:
Składniki:
Spód
- 250 g świeżego brokułu
- 2 jaja
- 50 g mąki ziemniaczanej
- przyprawy: pieprz, sól, zioła prowansalskie
- 100 g papryki czerwonej
- 50 g pieczarek
- 100 g cebuli białej obranej
- 15 g mieszanki warzyw i ziół liofilizowanych
Spód
Do wrzącej osolonej wody wrzucić brokuł. Gotować przez 8 minut. Po ugotowaniu warzywo ostudzić, a następnie umieścić w misce. Dodać jaja, mąkę oraz przyprawy. Całość zblendować na gładką masę. Masę przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i uformować kształt pizzy. Piec przez 15 minut w 180 stopniach.
Dodatki
Paprykę umyć, osuszyć i usunąć gniazda - pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać, umyć i pokroić w cienkie piórka. Mozzarellę odsączyć i pokroić w plastry.
Po upływie 15 minut na spód nałożyć dodatki i piec przez kolejne 10 minut.
Gotową pizzę posypać mieszanką warzyw i ziół liofilizowanych.
Smacznego!
środa, 23 kwietnia 2025
Współpraca z "Primefrost"
"Primefrost" jest marką posiadającą w swojej ofercie produkty mrożone m.in. lody bez dodatku cukru, bio krewetki, gnocchi.
PrimeFrost dostarcza na polski rynek ekologiczne krewetki, małże oraz oryginalne produkty włoskie: lody ze słonecznej Sycylii oraz pizzę BIO o unikalnych oraz oryginalnych smakach, a co więcej kluseczki włoskie, produkty wegetariańskie, a także minionki ziemniaczane.
Blog po raz kolejny nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znajdowało się:
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!
Zapraszam do zakupów!
Subskrybuj:
Posty (Atom)