photo © Pinterest
niedziela, 16 marca 2025
czwartek, 13 marca 2025
Współpraca z "Henglein"
"Henglein" jest marką, która w swojej ofercie ciast posiada ciasta francuskie, do pizzy, kruche i wiele innych.
Henglein to nie tylko gotowe ciasta, ale także gotowe dania, które szybko przygotujesz. Są to między innymi kluski lane, kluski na parze.
Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:
wtorek, 11 marca 2025
Naleśniki ziemniaczane z nadzieniem z banana, pomarańczy, mandarynki i jogurtu wysokobiałkiowego i miodem nektarowo-spadziowym
Rewelacyjne, lekkie i bardzo sycące naleśniki z wykorzystaniem mąki ziemniaczanej. Nadzienie wypełnia prażony banan, pomarańcza i mandarynka, a dodatkowo wysokobiałkowy jogurt. Całość polana miodem nektarowo-spadziowym od Pasieka Paproć.
Składniki:
Naleśniki
- 2 jaja
- 60 g mąki ziemniaczanej
- 100 ml wody
- 5 ml oleju do smażenia
Nadzienie
- 100 g banana bez skórki
- 100 g pomarańczy bez skórki
- 100 g mandarynki bez skórki
- 100 g jogurtu wysokobiałkowego
- 20 ml miodu nektarowo-spadziowego
- 50 ml wody
Sposób przygotowania:
Naleśniki
Do miski wbić jaja, dodać mąkę oraz wodę - całość dokładnie wymieszać. Smażyć na bardzo rozgrzanej patelni z olejem.
Nadzienie
Do garnka wrzucić rozgniecionego banana, pokrojone w kostkę pomarańczę oraz mandarynkę. Dodać wodę i prażyć ok. 10-15 minut na małym ogniu.
Gotowe usmażone naleśniki przełożyć nadzieniem z owoców oraz jogurtu. Całość polać miodem.
Smacznego!
niedziela, 9 marca 2025
Subskrybuj:
Posty (Atom)