photo © Pinterest
niedziela, 23 lutego 2025
czwartek, 20 lutego 2025
Współpraca z "VegeLIO"
"VegeLIO" jest polską rodzinną marką posiadającą w swojej ofercie liofilizowaną mieszankę warzywną i ziołową! Idealnie nadaje się do zup, zapiekanek czy innych dań na wytrawnie!
Liofilizacja jest procesem technologicznym polegającym na natychmiastowym i głębokim zamrożeniu wybranego produktu, a następnie usunięcie z niego wody poprzez proces sublimacji– oznacza to, że lód przechodzi bezpośrednio w parę wodną, z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten przebiega w niskiej temperaturze oraz pod znacznie obniżonym ciśnieniem. Dzięki liofilizacji zachowujemy intensywny smak, aromat i właściwości świeżego produktu.
Blog po raz pierwszy nawiązał współprace z niniejszą marką. W paczce znalazło się:
Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższego produktu!
wtorek, 18 lutego 2025
Naleśniki kawowe z prażoną gruszką, bananem i serkiem wiejskim
Super szybkie, wyśmienite i bardzo aromatyczne naleśniki kawowe z prażoną gruszką, bananem oraz serkiem wiejskim. Gościem specjalnym jest wykorzystanie kawy od NutBad Coffee.
Składniki:
Naleśniki
- 2 jaja
- 50 g mąki ziemniaczanej
- 50 ml naparu kawowego
- 50 ml wody
- 5 ml oleju do smażenia
Nadzienie
- 150 g gruszki
- 100 g banana bez skórki
- 125 g serka wiejskiego
- 5 g erytrytolu
- cynamon
- 50 ml wody
Sposób przygotowania:
Naleśniki
W misce wymieszać jaja, mąkę ziemniaczaną, napar kawowy oraz wodę. Odstawić na 10-15 minut.
Nadzienie
Gruszę umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Banana dokładnie rozgnieść. Do garnka nalać wodę, wrzucić pokrojoną gruszkę, rozgniecionego banana, erytrytol oraz cynamon. Całość prażyć przez ok. 10 minut do zmiękczenia gruszki.
Na bardzo rozgrzanej patelni z olejem smażyć naleśniki. Gotowe naleśniki przełożyć prażonymi owocami i serkiem wiejskim.
Smacznego!
niedziela, 16 lutego 2025
Subskrybuj:
Posty (Atom)