wtorek, 4 lutego 2025

Ciasto bananowe z mąki z płaskurki, pastą migdałową i truskawkami liofilizowanymi

Wyśmienite, rozpływające się w ustach ciasto z wykorzystaniem mąki z płaskurki, pasty migdałowej i truskawek liofilizowanych, a to wszystko od Królewska Spiżarnia!



Składniki:

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, olej, mąkę, proszek do pieczenia i aromat - całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch polać pastą migdałową oraz ułożyć liofilizowane truskawki. Piec przez 40 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

niedziela, 2 lutego 2025

czwartek, 30 stycznia 2025

Współpraca z "Królewska Spiżarnia"

"Królewska Spiżarnia" jest polskim sklepem, który stawia na transparentność oraz uczciwość, każdy produkt w ofercie jest wynikiem skrupulatnej pracy, ale również dbałości o jego dobór. Sklep współpracuje z lokalnymi dostawcami i producentami. 




Królewska Spiżarnia bardzo głośno szerzy hasło: "Jedzenie słabej jakości produktów jest jak kredyt – na początku, może wydawać się atrakcyjne (z powodu niższej ceny), ale prędzej czy później trzeba ten kredyt spłacić zdrowiem z dużym oprocentowaniem".

Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:










Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!

KOD RABATOWY 
TRUSKAWKOWA -15% na pierwsze zakupy! Darmowa wysyłka od 300 zł. 

wtorek, 28 stycznia 2025

Małże z fasolką szparagową i pieczarkami

Bardzo szybkie i proste danie z wykorzystaniem małży od Rifon, ale również mrożonej fasolki szparagowej i pieczarek. Mniami!



Składniki:
  • 200 g małż
  • 225 g fasoli szparagowej mrożonej
  • 100 g pieczarek
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
  • 10 ml oleju do smażenia

Sposób przygotowania:
Małże dokładnie umyć. Wrzucić do lekko gotującej się wody. Gotować 3-4 minuty do otworzenia się muszli. Po upływie czasu odlać wodę i ostudzić małże. Między czasie na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z olejem wrzucić fasolkę oraz umyte, oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć ok. 8-10 minut. Pod koniec smażenia dodać przyprawy. Gotowe warzywa podawać wraz z małżami.

Smacznego!