czwartek, 23 stycznia 2025

Współpraca z "Rifon"

"Rifon" jest marką dostarczającą z Hiszpanii do Polski unikalne produkty morskie. Firma swoją siedzibę ma w Krakowie, która w głównej mierze specjalizuje się w imporcie produktów najwyższej jakości, pochodzących bezpośrednio z Galicji – regionu Hiszpanii, który bardzo słynie z najkorzystniejszych w Europie warunków do hodowli owoców morza.




Region Galicji, znany jest z czystych wód oceanu Atlantyckiego oraz długoletniej tradycji rybołówstwa, który dostarcza małże o wyjątkowym smaku i jakości. Wspomniany produkt ściśle związany z unikalnym klimatem, ale również dziedzictwem regionu.

Warto wspomnieć, iż małże rosną przez okres od 12 do 18 miesięcy, przyczepione do lin. Oceaniczne prądy oraz bogata w plankton woda zapewniają małżom niezbędne składniki odżywcze. Hodowla odbywa się bez wykorzystania sztucznych pasz, ale również chemikaliów, co ma istotny wpływ na produkt końcowy, który jest w pełni naturalny.

Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazły się:


Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższego produktu! 

wtorek, 21 stycznia 2025

Pieczona ciecierzyca z papryką, chrupiącą cebulką i chili

Rewelacyjny i bardzo prosty przepis na smażoną ciecierzycę z wykorzystaniem air fray'era, czyli frytkownicy beztłuszczowej! Przepis pochodzi z książki "Air fryer. Przepisy na prawie wszystko" - Clare Andrews od Wydawnictwa Znak.



Składniki:
  • 400 g odsączonej ciecierzycy konserwowej
  • 1 łyżka papryki w proszku
  • 1 czubata łyżka prażonej cebulki
  • 1 łyżeczka papryczki chili w płatkach, pokruszonych
  • sól morska
  • oliwa do spryskania

Sposób przygotowania:
Odsączoną ciecierzycę przełożyć na ręcznik papierowy, w celu całkowitego osuszenia z zalewy. Następnie przełożyć do naczynia, dodać paprykę w proszku oraz spryskać oliwą - dokładnie wymieszać. Przełożyć do naczynia. Piec przez 10 minut w 180 stopniach. Po upływie czasu ciecierzycę posypać prażoną cebulką, solą morską oraz papryczką chili w płatkach

Smacznego! 

czwartek, 16 stycznia 2025

Współpraca z "Wydawnictwo Znak"

"Wydawnictwo Znak" jest polskim wydawnictwem posiadającym w swojej ofercie książki niemal każdego gatunku tj. powieści, romanse, kryminały czy poradniki. 

Wydawnictwo Znak to polska marka, której zaufało tysiące czytelników na przestrzeni wielu lat. Jest jednym z największych polskich wydawnictw.


Blog po raz pierwszy nawiązał współprace z ninejszą marką. W paczce znalazła się książka:


"Air fryer. Przepisy na prawie wszystko" - Clare Andrews jest książką o tematyce kulinarnej dotyczącej przepisów na różnorodne potrawy, desery i przekąski z wykorzystaniem Air Fray'era, czyli frytkownicy beztłuszczowej.

Czym jest Air Fray'er?

To inaczej frytkownica beztłuszczowa. Urządzenie wykorzystuje proces obróbki cieplnej za pomocą cyrkulacji powietrza. 

Cyrkulacja powietrza w obiegu polega na wykorzystaniu ciepłego powietrza, które "krąży" wokół danego surowca/produktu. Jej główną zaletą jest to, że dana potrwa, deser czy przekąska jest bardzo soczysta, z głębią smaku, a to bez użycia tłuszczu w postaci oleju, który jest używany tj. w tradycyjnych frytkownicach. 


Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższej książki!

Zapraszam do zakupów!