niedziela, 19 stycznia 2025
czwartek, 16 stycznia 2025
Współpraca z "Wydawnictwo Znak"
"Wydawnictwo Znak" jest polskim wydawnictwem posiadającym w swojej ofercie książki niemal każdego gatunku tj. powieści, romanse, kryminały czy poradniki.
Wydawnictwo Znak to polska marka, której zaufało tysiące czytelników na przestrzeni wielu lat. Jest jednym z największych polskich wydawnictw.
Blog po raz pierwszy nawiązał współprace z ninejszą marką. W paczce znalazła się książka:
"Air fryer. Przepisy na prawie wszystko" - Clare Andrews jest książką o tematyce kulinarnej dotyczącej przepisów na różnorodne potrawy, desery i przekąski z wykorzystaniem Air Fray'era, czyli frytkownicy beztłuszczowej.
Czym jest Air Fray'er?
To inaczej frytkownica beztłuszczowa. Urządzenie wykorzystuje proces obróbki cieplnej za pomocą cyrkulacji powietrza.
Cyrkulacja powietrza w obiegu polega na wykorzystaniu ciepłego powietrza, które "krąży" wokół danego surowca/produktu. Jej główną zaletą jest to, że dana potrwa, deser czy przekąska jest bardzo soczysta, z głębią smaku, a to bez użycia tłuszczu w postaci oleju, który jest używany tj. w tradycyjnych frytkownicach.
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższej książki!
Zapraszam do zakupów!
wtorek, 14 stycznia 2025
Pierś kurczaka z mieszanką jarzynową, pieczarkami, kukurydzą konserwową i groszkiem konserwowym smażona w air fray'erze
- 100 g piersi z kurczaka
- 225 g mrożonej mieszanki jarzynowej
- 100 g świeżych pieczarek
- 50 g kukurydzy konserwowej
- 50 g groszku konserwowanego
- przyprawy: vegeta, pieprz czarny, papryka słodka mielona, czosnek granulowany