czwartek, 2 stycznia 2025

Współpraca z "WaldiBen"

"WaldiBen" jest marką, która zajmuje się produkcją przetworów owocowy oraz warzywnych. Jest rodzinnym przedsiębiorstwem powstałym w 1982 roku w Działoszynie. 

Co więcej marka spełnia wymagania standardów Globalnej Normy Dotyczącej Bezpieczeństwa Żywności - BRC. W ofercie można znaleźć przetwory z owoców, warzyw m.in. przetwory z kukurydzy, przetwory z ogórków itd.




Blog po raz kolejny nawiązał współpracę z niniejszym przedsiębiorstwem. W paczce znajdowało się:










Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów! 

wtorek, 31 grudnia 2024

Jogurtownik bananowy z nasionami chia i śliwkami

Bardzo aksamitny, rozpływający się w ustach i mocno owocowy jogurtownik! Mmm. pycha!


Składniki:

  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 40 g budyniu śmietankowego
  • 10 g nasion chia
  • 100 g banana bez skórki
  • 100 g śliwek bez pestek
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, budyń, nasiona chia - wmieszać. Następnie dodać jogurt oraz pokrojone w kostkę śliwki - ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 45 minut w 170 stopniach.

Smacznego!

czwartek, 26 grudnia 2024

Wysokobiałkowy jogurtownik kokosowo-kakaowy

Bardzo prosty, delikatny i rozpływający się w ustach jogurtownik z dodatkiem kakao oraz wiórków kokosowych. Porcję białka dostarczają białka jaj od Farma Białka.




Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 ml białek jaj
  • 50 g erytrytolu
  • 400 g jogurtu greckiego
  • 40 g budyniu śmietankowego
  • 20 g kakao
  • 10 g wiórków kokosowych
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja z białkami ubić z erytrytolem na puszystą masę. Dodać budyń, jogurt, kakao oraz aromat. Całość delikatnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Piec przez 45 minut w 170 stopniach.

Smacznego!