photo © Pinterest
niedziela, 25 sierpnia 2024
czwartek, 22 sierpnia 2024
Kaszotto z żołądkami drobiowymi i zielonymi szparagami
Bardzo sycące, mało pracochłonne i smaczne kaszotto z żołądkami drobiowymi oraz zielonymi szparagami od Szparag Wielkopolski.
Składniki:
- 50 g suchej kaszy bulgur
- 100 g żołądków drobiowych
- 250 g zielonych szparagów
- 500 ml wody
- przyprawy: pieprz, sól, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek granulowany
- 10 ml oleju do smażenia
Sposób przygotowania:
Żołądki drobiowe dokładnie umyć, oczyścić i pokroić. Na suchą patelnię wrzucić kaszę oraz żołądki. Smażyć na małym ogniu przez 2-3 minuty, następnie dodać oczyszczone i pokrojone szparagi - całość zalać wodą. Kolejno dodać przyprawy. Gotować do całkowitego wchłonięcia wody.
Smacznego!
wtorek, 20 sierpnia 2024
Serniczek bananowy ze śliwkami
Bardzo prosty, delikatny i rozpływający się w ustach serniczek bananowy ze śliwkami. Mmmm...!
Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 40 g budyniu śmietankowego
- 100 g banana bez skórki
- 100 g twarogu sernikowego
- 150 g śliwek świeżych
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana oraz budyń. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać twaróg - wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć umyte, oczyszczone z pestek i pokrojone śliwki. Piec przez 45 minut w 160 stopniach.
Smacznego!
niedziela, 18 sierpnia 2024
Subskrybuj:
Posty (Atom)