photo © Pinterest
niedziela, 21 stycznia 2024
czwartek, 18 stycznia 2024
Szarlotka migdałowa
Sezon jesienno-zimowy jest idealnym momentem na przygotowywanie szarlotek! Ja przedstawiam w nieco innej wersji, a mianowicie szarlotka migdałowa z jabłkami prażonymi od Magiczne Słoiki!
Składniki:
Ciasto kruche
- 1 jajo
- 25 g erytrytolu
- 50 g masła 82 %
- 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 20 g mąki migdałowej
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat migdałowy
- 20 g płatków migdałowych
Nadzienie
Ciasto kruche
Do miski wsypać oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, aromat. Wbić jajo dodać zimne masło. Całość dokładnie zagnieść. Odstawić do lodówki na 15 - 20 minut. Po upływie czasu ciasto podzielić na dwie części. Jedną częścią wyłożyć spód, a następnie nałożyć prażone jabłka. Kolejno dłońmi podzielić ciasto na mniejsze porcję i pospać nadzienie. Na koniec posypać płatkami migdałowymi i lekko wklepać. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 16 stycznia 2024
Współpraca z "Magiczne Słoiki"
"Magiczne Słoiki" jest marką, która w swojej ofercie posiada domowe, ręcznie przygotowane przetwory bez dodatku cukru tj.: konfitury, dżemy czy soki. Cały asortyment jest przygotowywany całym wysiłkiem oraz wielkim zaangażowaniem autorki! W środku każdego ze słoików jest włożona miłość, wysiłek oraz zamiłowanie!
Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znajdowało się:
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!
Zapraszam do zakupów!
niedziela, 14 stycznia 2024
Subskrybuj:
Posty (Atom)