photo © Pinterest
niedziela, 14 stycznia 2024
czwartek, 11 stycznia 2024
Ciasto owsiane z bananem i kaki
Sezon zimowy w pełni, a tym samym sezon na kaki! Z przyjemnością polecam przygotować owsiane ciasto z bananem i kaki!
Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 10 ml oleju rzepakowego
- 100 g banana bez skórki
- 50 g mąki owsianej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat
- 150 g kaki
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecionego banana, mąkę, proszek do pieczenia ora aromat. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Kaki dokładnie umyć, osuszyć, obrać i pokroić w plastry. Ułożyć na powierzchni masy. Ciasto piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 9 stycznia 2024
Mozzarella z dynią, cebulką i makaronem
Posiłek bogaty w białko, tłuszcze i węglowodany to podstawa! O tuż mam doskonałą opcję z wykorzystaniem mozzarelli, puree dyni, cebulki oraz makaronu!
Sposób przygotowania:
Składniki:
- 125 g mozzarelli light
- 150 g puree dyni
- 150 g cebuli cukrowej
- 50 g suchego makaronu
- 10 ml oleju do smażenia
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, zioła prowansalskie
Cebulkę obrać, pokroić w drobną kostkę. Smażyć na bardzo rozgrzanej patelni z olejem. Między czasie ugotować makaron. Do cebulki wrzucić puree dyni, ugotowany makaron, przyprawy oraz mozzarellę.
Smacznego!
niedziela, 7 stycznia 2024
Subskrybuj:
Posty (Atom)