photo © Pinterest
niedziela, 1 października 2023
czwartek, 28 września 2023
Pieczone warzywa z figami i juhaskami serowymi wędzonymi
Doskonała propozycja na jesienne dni, a w szczególności obiad z rodziną! W roli głównej juhaski serowe wędzone od Serolandii! Palce lizać!
Składniki:
- 50 g juhasek serowych wędzonych
- 100 g świeżych fig
- 150 g żółtego pomidora
- 150 g czerwonej papryki
- 100 g ugotowanego buraka
- 100 g czerwonej cebuli
- przyprawy:
- zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek granulowany
- 10 ml oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
Figi, pomidor, paprykę oraz cebulę dokładnie umyć i osuszyć. Z papryki usunąć nasiona, pokroić w paski. Figi i pomidora pokroić w ćwiartki. Cebulę pokroić w piórka, a buraka w plastry. Wszystkie figi i wszystkie warzywa umieścić w misce, dodać przyprawy oraz oliwę - dokładnie wymieszać. Dodać juhaski - ponownie wymieszać. Całość przełożyć do naczynia do zapiekania. Piec przez jedną godziną w 180 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 26 września 2023
Deser z jogurtem greckim, herbatnikami pełnoziarnistymi, borówkami oraz bezami malinowymi
Deser na zimno, którego przygotowanie nie zajmuję więcej niż pięć minut. W tym deserku idealnie spiszą się bezy malinowe od Locco Co!
Składniki:
- 200 g jogurtu greckiego
- 40 g herbatników pełnoziarnistych
- 50 g borówek amerykańskich
- 10 g bezów malinowych
Sposób przygotowania:
Herbatniki pokruszyć na mniejsze kawałki. Do pucharka na spód ułożyć herbatniki, następnie jogurt grecki, borówki oraz bezy malinowe. Deser odłożyć do lodówki na 5-10 minut.
Smacznego!
niedziela, 24 września 2023
Subskrybuj:
Posty (Atom)