photo © Pinterest
niedziela, 6 sierpnia 2023
czwartek, 3 sierpnia 2023
Grillowany stek z bakłażanem, sosem Babushka i sałatką warzywną
Lato to idealny czas na przygotowywanie grillowanych warzyw oraz mięs. Grillowany stek z dodatkiem sosu Babushka od Dziki Bill to niebo! Ten sos idealnie nadaje się do tego typu mięs! Polecam!
Składniki:
- 250 g steka wołowego
- 200 g bakłażana
- 100 g pomidorków
- 100 g rzodkiewki
- 100 g marchewki (obranej)
- 150 g papryki zielonej
- 50 g rukoli
- przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz, czosnek granulowany
- 10 ml oleju lnianego
- 5 ml oleju rzepakowego do smażenia
- 20 ml sosu Babushka
Sposób przodowania:
Steka przyprawić solą i pieprzem (z obu stron). Odstawić na 10-15 minut. Międzyczasie umyć i osuszyć bakłażana. Pokroić w plastry, posypać z obu stron solą - odstawić na ok. 10 minut.
Pomidorki umyć, osuszyć i pokroić na połówki. Rzodkiewkę umyć, osuszyć i pokroić w ćwiartki, obraną marchewkę obrać na makaron typu tagliatelle. Paprykę, oczyścić z nasion, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Warzywa umieścić w misce, dodać przyprawy i olej - dokładnie wymieszać.
Po upływie czasu na bardzo dobrze rozgrzaną patelnię grillową położyć stek oraz bakłażana. Grillować z obu stron ok. 3 minuty. Gotowe steki oraz bakłażan polać sosem podawać z wcześniej przygotowaną sałatka.
Smacznego!
wtorek, 1 sierpnia 2023
Jogurt naturalny z truskawkami, gruszką bananem i granolą ORGANIC TIGERNUT
Szybkie i proste śniadanie z truskawkami, gruszką bananem oraz granolą Organic Tigernut od DehydrawTech.
Składniki:
- 200 g jogurtu naturalnego
- 100 g truskawek
- 200 g gruszki
- 100 g banana bez skórki
- 50 g granoli Organic Tigernut
Sposób przygotowania:
Do miski wlać jogurt naturalny. Truskawki dokładnie oczyścić. umyć i pokroić w plastry. gruszkę umyć i pokroić w kostkę, banana pokroić. Owoce wrzucić do jogurtu naturalnego, dodatkowo podawać z granolą.
Smacznego!
niedziela, 30 lipca 2023
Subskrybuj:
Posty (Atom)