czwartek, 2 marca 2023

Skyrnik na zimno z galaretkami

Coś innego, może nie nowego, ale w wersji na zimno! Czy są tutaj fani galaretek?! Zachęcam do przygotowania skyrnika na zimno z wykorzystaniem galaretek od Pyszny Sklep!


Składniki:


Sposób przygotowania:
Galaretkę o smaku cytrynowym rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Ostudzić i przelać do naczynia. Po całkowitym zastygnięciu przygotować kolejną warstwę. Skyr wymieszać z galaretką o smaku wieloowocowym i 100 ml gorącej wody. Dokładnie wymieszać, ostudzić i przelać na pierwszą warstwę. Po całkowitym zastygnięciu przygotować kolejną warstwę. Galaretkę bursztynową wymieszać z 200 ml gorącej wody. Dokładnie wymieszać, ostudzić i przelać na warstwę z skyrem. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.

Smacznego! 

środa, 1 marca 2023

Współpraca z "Pyszny Sklep"

"Pyszny Sklep" jest marką posiadającą w swojej ofercie artykuły spożywcze, chemię gospodarczą oraz artykuły przemysłowe. Warto zwrócić uwagę na artykuły spożywcze. Do tych rzeczy należą m.in. bakalie, gotowe mieszanki do wypieku czy słodycze.





Blog po raz kolejny nawiązał współpracę z niniejszą marką. Tym razem w paczuszce znalazły się galaretki od "Agro Wodzisław":

















Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!
Zapraszam do zakupów! 

wtorek, 28 lutego 2023

Tofu wędzone z mieszanką warzywną i grzybami Shii Take

Najszybsze i najprostsze dania są najlepsze! Przedstawiam ciekawą propozycję na obiad z wykorzystaniem grzybów Shii Take od Eko Grzyby!

Składniki:

  • 180 g tofu wędzonego
  • 225 g mieszanki warzywnej po indyjsku 
  • 50 g grzybów Shii Take
  • przyprawa z mieszanki warzyw
  • 10 ml oleju rzepakowego do smażenia

Sposób przygotowania:
Tofu pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni z olejem. Dodać mieszankę warzyw oraz przyprawy. Na koniec dodać grzyby Shii Take. Całość dokładnie wymieszać. Danie można podać z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego!