- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 100 g banana bez skóry
- 200 g puree dyni
- 250 g twarogu półtłustego w kosce
- 150 g skyru naturalnego
- 40 g mąki ziemniaczanej
- aromat
- 2 cukierki DOUBLE COCOA
wtorek, 1 listopada 2022
Serniczek dyniowo-bananowy z cukierkami DOUBLE COCOA
niedziela, 30 października 2022
czwartek, 27 października 2022
Placuszki dyniowe o smaku kokosowo-migdałowym
- 2 jaja
- 10 g erytrytolu
- 20 g jogurtu naturalnego
- 25 g mąki kokosowej
- 25 g mąki migdałowej
- szczypta proszku do pieczenia
- 200 g puree dyni
- 50 g ciasteczko CARAMEL CRUSH PEANUT
- 10 ml oleju rzepakowego do smażenia
wtorek, 25 października 2022
Współpraca z "Jogurt Domowy"
"Jogurt Domowy" jest marką zajmującą się sprzedażą zakwasek, czyli żywych kultur bakterii do produkcji jogurtu w warunkach domowych. W swojej ofercie posiada zakwaski m.in. do produkcji kefiru, twarogu, śmietany czy jogurtu.
Czym w ogóle są zakwaski, czyli żywe kultury bakterii? Najprościej napisać to żywe organizmy, które doskonale wspierają prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego. Dlaczego warto korzystać z żywych kultur bakterii? Przede wszystkim wzmacniają odporność organizmu, szczególnie polecane są w okresie jesienno-zimowym. Wspomagają w prawidłowym funkcjonowanie jelit tj. jelita grubego. Podstawowymi szczepami bakterii do produkcji m.in. jogurtu są Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus oraz Streptococcus thermophilus.
Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znajdowało się: