Sezon na rabarbar w pełni, więc trzeba to wykorzystać! Podsuwam pomysł na przygotowanie ciasta bananowo-jogurtowego z rabarbarem!
Składniki:
- 2 jaja
 - 50ml miodu wielokwiatowego
 - 40ml oleju rzepakowego
 - 100g banana bez skórki
 - 100ml jogurtu naturalnego
 - 100g mąki pszennej pełnoziarnistej T1850
 - 100g mąki orkiszowej
 - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 100g obranego rabarbaru
 
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z miodem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, olej rzepakowy, jogurt naturalny, oba rodzaje mąk oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierz ułożyć pokrojony w kostkę rabarbar. Piec przez 45 minut w 180 stopniach. 
Smacznego! 



.jpg)



















