Zupy krem z warzyw doskonale nadają się na każdą okazję czy o o każdej porze roku. Moją propozycją jest wykorzystanie selera, pietruszki oraz ziemniaka, a jako dodatek chlebek czyste ziarno od Beak Beak.
Składniki:
- 225g żołądków drobiowych
- 300g selera korzeniowego
- 150g pietruszki
- 100g ziemniaka
- przyprawy: jarzynka bez soli, czosnek granulowany, pieprz czarny, koperek suszony, 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe
- 1l wody
- chleb proteinowy
Sposób przygotowania:
Żołądki dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze porcje. Umieścić w garnku i zalać zimną woda. Gotować ok. 10 minut. Następnie dodać obrane, umyte i pokrojone na mniejsze porcje warzywa. Całość gotować kolejne 10 minut. Kolejno wrzucić przyprawy i gotować jeszcze ok. 5-10 minut. Po upływie czasu zupę wyłączyć. Wyjąć żołądki, ziele angielskie oraz liść laurowy. Całość dokładnie zblendować na gładki i gęsty krem. Podawać z chlebek proteinowym.
Smacznego!