wtorek, 14 września 2021

Zupa krem z cukinii i bio białkiem konopnym ACTIVE

Szybka i bardzo zdrowa zupa krem z cukinii. Doskonałym dodatkiem na podbicie białka w posiłku jest rozszerzenie go o bio białko konopne z serii ACTIVE od HempKing!




Składniki:
  • 500g obranej cukinii
  • 150g obranego ziemniaka
  • 20g bio białka konopnego ACTIVE 
  • przyprawy: 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, jarzynka bez soli, zioła prowansalskie
  • 1,5l wody

Sposób przygotowania:
Obraną cukiernię i ziemniaka zalać wodą. Gotować ok. 15-20 minut. Następnie dodać przyprawy oraz bio białko konopne ACTIVE. Gotować jeszcze ok. 5-10 minut. Po upływie czasu wyjąć liście laurowe i ziele angielskie. Całość zblendować na gęsty krem.

Smacznego! 

niedziela, 12 września 2021

czwartek, 9 września 2021

Współpraca z "Vortumnus"

"Vortumnus" jest polskim producentem przetworów owocowo-warzywnych typu Premium konfekcjonowanych w słojach o różnej pojemności. Ponadto jest twórcą półproduktów przeznaczonych do cukrownictwa, piekarnictwa oraz lodziarstwa i produktów dla przemysłu cukierniczego B2B.

Historia sięga lat 70-tych. Małżeństwo Maria i Stanisław Wójcik postanowiło założyć drobne przedsiębiorstwo dotyczące przetworów owocowo-warzywnych. Z biegiem lat marka zaczęła się coraz bardziej rozwijać, aż po dzień dzisiejszy, kiedy stało się czołowym polskim producentem w sektorze produktów owocowo-warzywnych. 



Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znajdowało się:




Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów! 

wtorek, 7 września 2021

Gofry sernikowe z miodem

Idealne dla wielbicieli gofrów, a jednocześnie sernika! Dodatek miodu od Apimar sprawia, że goferki rozpływają się w ustach! 


Składniki:

  • 2 jaja
  • 5 tabletek słodziku
  • 50g mąki orkiszowej
  • 125g twarogu chudego
  • 25ml wody
  • 5ml oleju rzepakowego
  • 10ml miodu wielokwiatowego

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z słodzikiem na puszystą masę. Dodać mąkę, twaróg, wodę i olej. Całość dokładnie zblendować. Smażyć na bardzo rozgrzanej gofrownicy przez ok. 7-8 minut. Gotowe gofry polać miodem wielokwiatowym.

Smacznego!