czwartek, 6 maja 2021

Ciasto cytrynowe z mlekiem

Ciasto z dodatkiem soku cytryny i mleka jest bardzo delikatne i wilgotne! Idealne dla fanów cytryny. 


Składniki:

  • 2 jaja
  • 50g erytrytolu
  • 50ml oleju rzepakowego
  • 50ml mleka 
  • ok. 50ml soku z cytryny 
  • 100g mąki orkiszowej
  • 100g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 5g proszku do pieczenia 
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej i ponownie wymieszać. Następnie dodać oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia oraz mleko i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

wtorek, 4 maja 2021

Kanapki z twarożkiem roślinnym i pomidorkami

Super szybkie, wegańskie i smaczne kanapki z twarożkiem roślinnym i pomidorkami. Doskonała opcja dla zabieganych!



Składniki:


Sposób przegotowania:
Na kromki chleba rozsmarować twarożek roślinny. Na powierzchnie położyć pokrojone pomidorki.

Smacznego!

czwartek, 29 kwietnia 2021

Vege burgery z włoszczyzną

Posiłków bezmięsnych nigdy dość! Kolejna propozycja na "przemycenie" większej ilości warzyw!




Składniki:
  • vege burgery
  • 250g mrożonej włoszczyzny
  • przyprawy: zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:
Vege burgery przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Uformowane burgery umieścić z mrożoną włoszczyzną i ziołami prowansalskimi  w naczyniu do pieczenia. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.

Smacznego!