wtorek, 20 kwietnia 2021

Racuchy jaglane z jabłkiem i cynamonem

Gotowa mieszanka do przygotowania racuchów jest doskonałą alternatywą dla osób, które nie mają pomysłu na przygotowanie szybkiego posiłku czy są zupełnie laikami w kuchni. Soligrano właśnie w taki sposób tworzy gotowe mieszanki z dodatkiem m.in wody czy mleka. 




Składniki:

Sposób przygotowania:
Do miski wsypać gotową mieszankę. Zalać zimnym mlekiem i dokładnie wymieszać. Odstawić na 15 minut. Między czasie umyć, obrać i pokroić na drobną kostkę jabłko. Umieścić w garnku, dodać cynamon i zalać wodą, prażyć kilka minut do wchłonięcia wody. Po upływie czasu z gotowej mieszanki uformować racuszki i smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z olejem. Gotowe racuchy podać z uprażonym jabłkiem.

Smacznego!

niedziela, 18 kwietnia 2021

czwartek, 15 kwietnia 2021

Pestko z orzeszkami ziemnymi, płatkami migdałowymi i makaronem ryżowym

Wegański posiłek na szybko, bardzo smaczny i pełnowartościowy! Warto go wypróbować!



Składniki:
  • 75g pestko 
  • 20g orzeszków ziemnych
  • 10g płatków migdałowych
  • 50g suchego makaronu ryżowego
Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucić makaron ryżowy i ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na ugotowany i ostudzony makaron umieścić pestko, orzeszki ziemne oraz płatki migdałowe.

Smacznego!

wtorek, 13 kwietnia 2021

Pieczone falafel z mieszanką wiosenną

Proste w przygotowaniu falafel z gotową mieszanką wiosenną to idelana propozycja na wiosenny posiłek bez mięsa!



Składniki:

  • falafel 
  • 250g mrożonej mieszanki wiosennej 
  • przyprawy: zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:
Falafel przygotować zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu. Uformowane falafel wraz z mrożoną mieszankę wiosenną i ziołami prowansalskimi umieść w formie do pieczenia. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.

Smacznego!