czwartek, 4 marca 2021

Współpraca z "Specjały Regionu"

Specjały Regionu  jest programem z Europejskiego Funduszu Rolnego na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich na rok 2014-2020. 




Pozwolę sobie cytować informację zawarte ze strony Specjały Regionu:

"Operacja pn. Zdrowie i Tradycja z Wielkopolski. Poznaj wyjątkowe produkty z mleka koziego i olei tłoczonych na zimno. Promocja produktów (środków spożywczych) wytwarzanych przez członków konsorcjum zgodnie z specyfikacją i standardami systemu ”JAKOŚĆ TRADYCJA” (kozi jogurt naturalny, ser kozi twardy dojrzewający, kozi ser twardy wędzony dojrzewający, kozi twaróg wiejski, ser sałatkowy Festko z z mleka koziego, olej rzepakowy z Wielkopolski, olej z pestek dyni) mająca na celu poprawę konkurencyjności producentów rolnych poprzez lepsze ich zintegrowanie z łańcuchem rolno – spożywczym poprzez systemy jakości, dodawanie wartości do produktów rolnych, promocję na rynkach lokalnych i krótkie cykle dostaw, grupy i organizacje producentów oraz organizacje międzybranżowe współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych” poddziałanie 3.2 „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

Konsorcjum „Jakość Tradycja 2014-2020” producentów „AGRO-DANMIS” Gramowscy spółka jawna oraz Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe „VITACORN” Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością realizuje projekt, którego nadrzędnym celem jest promocja produktów oznaczonych znakiem jakości Jakość Tradycja na rynku lokalnym, Polskim i UE. Zwiększenie sprzedaży produktów wysokiej jakości potwierdzonych certyfikatem zgodności i oznaczonych znakiem gwarantowanym „Jakość Tradycja”, w szczególności poprzez wyeksponowanie przewagi konkurencyjnej tych produktów w oparciu o takie istotne ich cech jak prozdrowotne walory, metody produkcji, spełnianie wysokich wymogów w zakresie dobrostanu zwierząt i poszanowania środowiska, jak również poprawa konkurencyjności producentów rolnych poprzez lepsze ich zintegrowanie z łańcuchem rolno-spożywczym poprzez systemy jakości. Celem operacji jest zwiększenie rozpoznawalności oraz zasad przyznawania znaku „Jakość Tradycja”, jak również wartości, które stoją za produktami uhonorowanymi tym wyróżnieniem – wysokiej jakości polskich produktów, wytwarzanych w oparciu o tradycyjne receptury. Dodatkowo, realizacja operacji umożliwi osiągnięcie celów szczegółowych, na które składają się:

1. Zwiększenie popytu i spożycia na produkty wytwarzane z mleka koziego, oznaczone znakiem „Jakość Tradycja” (tj. kozi jogurt naturalny, ser kozi twardy dojrzewający, kozi ser twardy wędzony dojrzewający, kozi twaróg wiejski, ser sałatkowy Festkoz z mleka koziego).

2. Zwiększenie popytu i spożycia olei tłoczonych na zimno: olej rzepakowy z Wielkopolski, olej z pestek dyni (oznaczonych znakiem „Jakość Tradycja”).

3. Zapoznanie klientów z walorami smakowymi i jakościowymi, poprzez prowadzenie degustacji wyrobów oznaczonych znakiem gwarantowanym „Jakość Tradycja”.

4. Zwiększenie świadomości i wiedzy konsumentów z grup docelowych dotyczących walorów produktów ze znakiem „Jakość Tradycja” poprzez skuteczne działania informacyjno-promocyjne uwzględniające kanały komunikacji docierające do wszystkich grup konsumentów, ze szczególnym uwzględnieniem dzieci i ich rodziców oraz przedstawicieli pokolenia Y i Z.

5. Pogłębienie wiedzy konsumentów o zaletach produktów objętych mechanizmami jakości żywności oraz o metodach produkcji opartych o polską tradycję i receptury – kształtowanie postaw w zakresie „patriotyzmu gospodarczego”.

6. Informowanie o procesach technologicznych i składnikach poszczególnych produktów, zasadach certyfikowania i otrzymania znaku „Jakość Tradycja”, w oparciu o aktualne trendy związane z coraz większym zainteresowaniem zdrowym odżywianiem i stylem życia opartym o kulturę bycia „fit”. "


W paczce znajdowało się:

 








Zapraszam do zakupów!


Już wkrótce na blogu przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!

wtorek, 2 marca 2021

Burger buraczany z kaszą pęczak i kiszoną kapustą

Idealny wegański posiłek "na szybko". Burgera wystarczy upiec lub usmażyć, kaszę ugotować, a kiszoną kapustę przełożyć na talerz!




Składniki:


Sposób przygotowania:
Do wrzącej, osolonej wody wsypać kaszę i gotować do wchłonięcia wody. W piekarniku przez 10-15 minut w 180 stopniach upiec burgera buraczanego. Posiłek podać z kiszoną kapustą.

Smacznego!

czwartek, 25 lutego 2021

Współpraca z "Putka"

Putka jest piekarnią i cukiernią, która w swojej ofercie posiada wysokiej jakości pieczywo i wyroby cukiernicze wykonywane z mąk glutenowych oraz bezglutenowych. Pośród produktów znajduje się szereg pieczywa, drożdżówek oraz ciast i ciasteczek. 



W paczce znajdowało się:





Zapraszam do zakupów!