wtorek, 12 stycznia 2021

Współpraca z "Dryk"

"Dryk" jest marką, która posiada w asortymencie napoje roślinne. Głownie z owsa i zielonego groszku. Napoje roślinne, są doskonałą alternatywą dla osób z nietolerancją laktozy czy osób będących na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej.




W paczce znalazło się:







Już wkrótce na blogu przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!
Zapraszam do zakupów!

niedziela, 10 stycznia 2021

czwartek, 7 stycznia 2021

Współpraca z "Gellwe"

"Gellwe" jest marką, która w swoim asortymencie oferuje gotowe, desery, mieszanki ciast do wypieku, dodatki do pieczenia oraz dodatki funkcjonalne. 


W paczce znajdowało się:





Zapraszam do zakupów! 

wtorek, 5 stycznia 2021

Pełnoziarnista tarta z mascarpone i mandarynkami

Pełnoziarnista tarta z masą mascarponową jest niebiańska! Dodatek mandarynek sprawia, że deser posiada smak słodko-kwaśny. Mniam!



Składniki:

Spód

  • 125g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 10g erytrytolu
  • 60g  zimnego masła 82%
  • 30ml zimnej wody

Krem

Sposób przygotowania:
Spód
W misce wymieszać i zagnieść mąkę, erytrytol, zimne masło i zimną wodę. Z ciasta uformować kulę i włożyć do zamrażalnika na ok. 15 minut. Po upływie spód upiec przez 20-25 minut w 180 stopniach.

Krem
W misce ubić na sztywną masę zimny serek śmietankowo-kremowy i śmietankę 36% z erytrytolem. Krem nałożyć na upieczony i bardzo dobrze schłodzony spód. Na wierzch ułożyć mandarynki. Gotowe ciasto włożyć do lodówki.

Smacznego!