poniedziałek, 7 grudnia 2020

Współpraca z "Krakowska Palarnia Kawy"

"Krakowska Palarnia Kawy" zajmuje się sprowadzaniem i wypalaniem ziaren kawy z różnych zakątków świata tj. Brazylia, Etiopia czy Costa Rica. Ponadto posiada sklep internetowy, który posiada w sprzedaży kawy i herbaty z różnych zakątków świata, ale również dodatki do zaparzania kaw tj. filtry, chemexy czy dripy. 



Blog nawiązał współpracę w celu przygotowania przepisu z wykorzystaniem kawy. 

W pięknie zapakowanej paczce otrzymałam:

  • Costa Rica - Arabica 100%
  • Brasil - Arabica 100%



Zapraszam do zakupów!!!

Już wkrótce na blogu pojawi się przepis z wykorzystaniem powyższych kaw!

niedziela, 6 grudnia 2020

piątek, 4 grudnia 2020

Współpraca z "Kawowy Raj"

 "Kawowy Raj" jest nowym internetowym sklepem głownie posiadającym różnego rodzaje kaw po mielone, ziarniste czy aromatyzowane, ale nie tylko. Ponadto można tam kupić herbaty owocowe oraz zestawy kaw i herbat. Sklep ceni sobie wysokiej jakości produkty, które ucieszą nie tylko wielkich wielbicieli kaw i herbat. 

Blog nawiązał współpracę z powyższym sklepem nie tylko na degustację kawy, ale również wykorzystanie jej w przepisach! Tak! Z kawy można zrobić danie!

Wybrałam kawę aromatyzowaną:


Zapraszam do zakupów!!!

Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższej kawy!

czwartek, 3 grudnia 2020

Pieczone wegańskie kotleciki z tofu, słonecznikiem łuskanym, siemię lnianym i ziołami prowansalskimi

Idealny posiłek dla wegetarian, wegan czy zwyczajnych "mięsożerców". Wegańskie kotleciki, które smakują wyśmienicie, a z dodatkiem słonecznika łuskanego, siemię lnianego i ziół prowansalkich to niebo w gębie!




Składniki:


Sposób przygotowania:
W misce umieścić tofu z zalewą - rozgnieść go. Dodać olej, wodę, mąkę orkiszową, słonecznik łuskany, siemię lniane, zioła prowansalskie oraz pozostałe przyprawy. Całość dokładnie wymieszać łyżką oraz dłonią. Wilgotnymi dłońmi uformować kotleciki. Następnie piec przez 25-30 minut w 180 stopniach.

Smacznego!