piątek, 27 listopada 2020

Współpraca z "Chleb z Porąbki"

Blog nawiązał kolejną owocną współpracę. Tym razem miałam przyjemność przetestować mieszankę do wypieku gotowego chleba. Jak każdy wie domowe wypieki, są najlepsze! 

Mieszanka składa się, aż z 9 składników m.in. mąki pszennej, mąki razowej oraz nasion. Sposób przygotowania jest bardzo prosty, gdyż wystarczy dodać tylko dwie łyżki oleju i 250ml letniej wody. Wystarczy podążać za sposobem przygotowania, który znajduje się na opakowaniu. 





Już wkrótce na blogu pojawią się pomysły z wykorzystaniem tej mieszanki chlebowej! 

poniedziałek, 23 listopada 2020

Placuszki ze skyrem naturalnym i śliwkami

 Bardzo proste i zarazem smaczne placuszki z skyrem naturalnym i śliwkami. Idealne dla niejadków!




Składniki:

  • 2 jaja
  • 5 tabletek słodziku
  • 30g mąki ryżowej
  • 45g skyru naturalnego
  • szczypta proszku do pieczenia
  • szczypta cynamonu 
  • aromat
  • 100g (2 szt.) śliwek
  • 5g oleju do smażenia
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć ze słodzikiem na puszystą masę. Dodać mąkę, skyr naturalny, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Całość dokładnie wymieszać. Na koniec wrzucić pokrojone śliwki i ponownie wymieszać. Smażyć na oleju z obu stron, aż do lekkiego zarumienienia.

Smacznego!


piątek, 20 listopada 2020

Rollsy z mozzarellą light, kapustą kiszoną i papryką czerwoną

 Idealna przekąska, w której znajdują się wszystkie pełnowartościowe produkty. Duża dawka wapnia i witaminy C w jednym posiłku.




Składniki:

  • 50g arkuszy papieru ryżowego
  • 125g mozzarelli light
  • 200g kapusty kiszonej
  • 150g papryki czerwonej

Sposób przygotowania:
Papier ryżowy przygotować zgodnie z instrukcją, która znajduje się na opakowaniu. Mozzarellę light odsączyć z zalewy i pokroić w paski. Paprykę czerwoną oczyścić z nasion. Kiszoną kapustę posiekać. Na przygotowany papier ryżowy układać składniki wymienione wyżej. Zawinąć według upodobań.

Smacznego!