Kolejna propozycja gofrów, ale tym razem z wykorzystaniem budyniu! Gofry są bardzo delikatne i chrupiące. Z dodatkiem twarożku kokosowego są jeszcze lepsze!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 5 tabletek słodziku
- 40g (1 opakowanie) budyniu np. śmietankowego
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
Twarożek kokosowy:
- 4 łyżki mąki kokosowej + 1 szklanka ciepłej wody
- 2 tabletki słodziku
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Masę przelewamy do bardzo dobrze rozgrzanej gofrownicy. Pieczemy ok. 10 minut.
Twarożek kokosowy: Słodzik zalewamy wodą, następnie dodajemy mąkę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Upieczone gofr podajemy z twarożkiem.
Smacznego!