Z szarlotką kombinuję na wszelkie sposoby. Wykorzystuje maki jakie mam w swojej kuchni i z każdej wychodzą! Napiszę tylko, że szarlotka znikła w mgnieniu oka - rodzina była zachwycona! :)
Składniki:
Spód:
Składniki:
Spód:
- 1 jajo
- 1/3 szklanki erytrytolu
- 1 szklanka mąki jaglanej
- 1/2 szklanki mąki migdałowej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 80g oleju kokosowego
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
Mus:
- 3-4 średnie jabłka
- 2 łyzki erytrytolu
- cynamon
Kruszonka:
- 1/2 szklanki mąki jaglanej
- 4 łyżki erytrytolu
- 30g oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
Spód:
Do miski wsypujemy wszystkie składniki. Całość dokładnie zagniatamy. Formujemy kulę, zawijamy w folię i chowamy do zamrażarki na ok. 30 minut.
Mus:
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do garnka. Dodajemy erytrytol i cynamon. Dusimy przez ok. 10 minut. Ostudzić.
Kruszonka:
Wszystkie składniki wsypujemy do miski. Zagniatamy i odstawiamy do zamrażarki na ok. 10 minut.
Po upływie czasu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozprowadzamy spód ciasta. Następnie rozsmarowujemy mus i posypujemy kruszonką.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 45-50 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Do miski wsypujemy wszystkie składniki. Całość dokładnie zagniatamy. Formujemy kulę, zawijamy w folię i chowamy do zamrażarki na ok. 30 minut.
Mus:
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do garnka. Dodajemy erytrytol i cynamon. Dusimy przez ok. 10 minut. Ostudzić.
Kruszonka:
Wszystkie składniki wsypujemy do miski. Zagniatamy i odstawiamy do zamrażarki na ok. 10 minut.
Po upływie czasu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozprowadzamy spód ciasta. Następnie rozsmarowujemy mus i posypujemy kruszonką.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 45-50 minut w 180 stopniach.
Smacznego!