UWIELBIAM TRUSKAWKI! Sezon już się rozpoczął na dobre, więc umieszczam je gdziekolwiek, aby jak najdłużej poczuć ich smak! Placuszki, są bardzo delikatne za sprawą mąki gryczanej oraz jogurtem naturalnym typu skyr.
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 6 łyżek mąki gryczanej
- 1 łyżka erytrytolu
- 100ml jogurtu naturalnego typu skyr
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- aromat
- truskawki
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, aromat oraz jogurt. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec wrzucamy umyte, osuszone i pokrojone truskawki. Masę mieszamy łyżką. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!