Wiosna zagościła na dobre, więc ma się ochotę wykorzystać sezonowe warzywa, ale również inne dobra natury. Tym razem wykorzystałam tofu z kaszą jaglaną i miksem warzyw.
Składniki:
Składniki:
- 1 (180g) kostka tofu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 100g kaszy jaglanej
- 250g miksu warzyw (np. zupa jarzynowa)
- przyprawy: zioła sycylijskie, czosnek granulowany, pieprz czarny, zioła prowansalskie, papryka słodka
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucamy kaszę. Między czasie kroimy tofu. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy warzywa i tofu. Smażymy na małym ogniu. Po ugotowaniu również wrzucamy kaszę. Dodajemy sos sojowy oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy ok. 5 minut.
Smacznego!