sobota, 21 kwietnia 2018
czwartek, 19 kwietnia 2018
Fasola czerwona, kukurydza konserwowa i kasza jęczmienna pęczak
Idealne danie dla wegetarian i wegan! Świetna i szybka propozycja na obiad lub kolacje.
Składniki:
Składniki:
- puszka odsączonej fasoli czerwonej
- 1/2 puszki kukurydzy czerwonej
- 1 woreczek kaszy jęczmiennej pęczak
- olej lniany
Sposób przygotowania:
Do wrzącej, osolonej wodzy wsypujemy kaszę. Gotujemy do wchłonięcia wody. Między czasie opłukujemy fasolę oraz kukurydzę. Po ugotowaniu kaszy całość mieszamy i polewamy olejem lnianym.
Smacznego!
wtorek, 17 kwietnia 2018
Mozzarella z papryką i makaronem pełnoziarnistym
Proste i szybkie dania to duży plus dla zapracowanych osób. Moja propozycja to ser mozzarella, papryka i makaron pełnoziarnisty!
Składniki:
Składniki:
- 125g (kulka) sera mozzarella
- 1 papryka czerwona
- 100g suchego makaronu
- 1 łyżka oleju lnianego
Sposób przygotowania:
Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy ok. 8-10 minut. Między czasie myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy paprykę. Następnie odsączamy ser mozzarella i kroimy w mniejsze porcje. Całość podajemy z ugotowanym makaronem oraz olejem lnianym.
Smacznego!
niedziela, 15 kwietnia 2018
Subskrybuj:
Posty (Atom)