sobota, 26 sierpnia 2017
czwartek, 24 sierpnia 2017
Sałatka z awokado, jajkiem i pomidorem
Bardzo rzadko przygotowuję sałatki, ale jak już coś zrobię to chcę, aby było to idealne. Tak było i w tym przypadku! Sałatka, którą przygotowałam składa się z: awokado, jaja na twardo i pomidora. Świetna kompozycja, ale rewelacyjny smak!
Składniki:
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 1 jajo ugotowane na twardo
- 1 średni pomidor
- przyprawy: pieprz cytrynowy, suszone pomidory, sól himalajska
Sposób przygotowania:
Awokado i jajo obieramy, kroimy w kostkę. Pomidora dokładnie myjemy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy. Odstawiamy na ok. 15 minut, aby sałatka "się przegryzła".
Smacznego!
wtorek, 22 sierpnia 2017
Ciasto jaglano-migdałowe z suszonymi morelami
Uwielbiam kombinować w kuchni! Ciasta zawsze robię z głowy. Nie sugeruje się innym przepisem. O dziwo zawsze mi wychodzą! Tak było i tym razem. to był strzał w dziesiątkę! Mąka jaglana nadaje puszystość, a mąka migdałowa smaku i zapachu, natomiast suszone morele słodyczy.
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 1 łyżka ksylitolu
- 4 łyżki mąki jaglanej
- 2 łyżki mąki migdałowej
- szczypta proszku do pieczenia
- cynamon
- 4 suszone morele + mąka do obtoczenia
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja z ksylitolem ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę i obtoczone mąką suszone morele. Dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
niedziela, 20 sierpnia 2017
Subskrybuj:
Posty (Atom)