wtorek, 25 kwietnia 2017

Jaja na twardo z mieszanką warzyw i komosą ryżową

Mieszanka warzyw często u mnie gości, gdyż są to moje ulubione warzywa, które można zrobić na wiele różnorodnych sposobów. Ugotowane na parze, a do tego podane z jajami ugotowanymi na twardo i komosą ryżową smakują wyśmienicie!



Składniki:

  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 30g ugotowanej komosy ryżowej
  • 200g mieszanki warzyw po włosku
  • przyprawy: suszony koperek, suszone pomidory, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany

Sposób przygotowania:
Jaja gotujmy na twardo. Następnie ostudzamy je w zimn ej wodzie i obieramy. Na parze gotujemy warzywa połączone ze wszystkimi przyprawami. Gotowe danie podajemy z komosą ryżowa.

Smacznego!

niedziela, 23 kwietnia 2017

czwartek, 20 kwietnia 2017

Gotowana pierś kurczaka z komosą ryżową i buraczkami

Klasyczny i bardzo prosty posiłek, który przygotowuje się w zaledwie 15-20 minut. Gotowana na parze pierś kurczaka świetnie współgra z komosą ryżową i buraczkami.



Składniki:

  • 100g piersi kurczaka
  • 30g komosy ryżowej (ugotowanej)
  • 200g tartych buraczków
  • przyprawy: jarzynka bez soli, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany

Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka marynujemy w przyprawach przez ok. 30 minut. Następnie gotujemy ja na parze przez ok. 10 minut. Komosę ryżową i buraczki podgrzewamy. Podajmy z piersią kurczaka.

Smacznego!