Tradycyjne racuchy postanowiła przygotować w nieco inny sposób. Wykorzystała mąki: kokosową i orkiszową. Świetne połączenie i na pewno jeszcze nie raz zagoszczą na moim stole.
Składniki:
Składniki:
- 1 jajko
- 10 tabletek słodziku
- 1 łyżka mąki kokosowej
- 3 łyżki mąki orkiszowej
- szczypta proszku do pieczenia
- przyprawa do szarlotki
- 4 łyżki wody gazowanej
- aromat
- jabłko
Sposób przygotowania:
Jajko ucieramy z słodzikiem na puszysta pianę. Następnie dodajmy oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia, przyprawę do szarlotki i aromat. Wszystko dokładnie miksujemy. Następnie dodajmy wodę gazowaną, obrane, pokrojone w kostkę jabłko. Wszystko mieszamy łyżką. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Podajmy z swoimi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!