Uwielbiam szybkie i sycące dania. Postanowiłam przygotować leczo z dużą ilością warzyw. Różnorodność produktów sprawia, że posiłek jest bardzo kolorowy i zachęca do szybkiego skonsumowania. :)
Składniki:
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanej patelni z masłem klarowanym szklimy drobną posiekaną cebulę. Między czasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie dodajemy marchew, pietruszkę i paprykę. Wszystko dusimy ok. 5 minut. Kolejno wrzucamy cukinię, pomidora. Wszystko zalewamy szklanka wody. Dusimy ok. 15-20 minut na małym ogniu. Następnie dodajmy mięso mielone i wszystkie przyprawy. Całość smażymy ok. 5 minut. Danie podajemy z makronem spaghetti.
Smacznego!
Składniki:
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- 1 mała cukinia
- 1 pomidor
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 100g mięsa mielonego
- 100g makaronu spaghetti
- 1 szklanka wody
- przyprawy: sos sojowy, pieprz cayenn, czosnek granulowany, papryka słodka, jarzynka bez soli
- masło klarowane do smażenia
Sposób przygotowania:
Na rozgrzanej patelni z masłem klarowanym szklimy drobną posiekaną cebulę. Między czasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie dodajemy marchew, pietruszkę i paprykę. Wszystko dusimy ok. 5 minut. Kolejno wrzucamy cukinię, pomidora. Wszystko zalewamy szklanka wody. Dusimy ok. 15-20 minut na małym ogniu. Następnie dodajmy mięso mielone i wszystkie przyprawy. Całość smażymy ok. 5 minut. Danie podajemy z makronem spaghetti.
Smacznego!