niedziela, 10 lipca 2016
sobota, 9 lipca 2016
czwartek, 7 lipca 2016
Szybkie jednoporcjowe ciacho z bananem i rodzynkami
Jak każdy z nas cierpi na "zespół ochoty na słodkie". Jeśli nie mamy czasu, a chcemy zjeść pełnowartościowy posiłek zachęcam do przygotowania tego jednoporcjowego ciacha. Dzięki mące ryżowej jest bardzo puszyste i delikatne, a z dodatkiem bananu wilgotne, aż wprost rozpływa się w ustach!
Składniki:
Składniki:
- 4 łyżki mąki ryżowej
- 2 jajka
- 1 banan
- 20 tabletek słodziku
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki rodzynek lub suszonej żurawiny
- aromat śmietankowy
- 3 łyżki wody gazowanej
Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki (oprócz rodzynek). Wszystko dokładnie miksujemy. Do gotowej masy wrzucamy obtoczone w mące rodzynki lub suszoną żurawinę. Ponownie mieszamy. Surową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
wtorek, 5 lipca 2016
Żytnie tosty z syropem ZERO KALORII
Kolejny przepis z wykorzystaniem syropu Zero Kalorii. Uwielbiam kombinować w kuchni, więc kolejny raz przygotowałam coś niezwykłego i zdrowego. Żytnie tosty idealnie nadają się na drugie śniadanie jak i kolację, na długą sycą, dostarczają mnóstwo cennych makroskładników. Z dodatkiem syropu nadadzą aksamitnej słodyczy.
Składniki:
Składniki:
- 5 łyżek mąki żytniej pełnoziarnistej
- 2 jajka
- 1 łyżka mleka w proszku (można ominąć)
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- woda gazowana
- aromat waniliowy
- słodzik
- syrop brzoskwiniowy Zero Kalorii
Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, mleko w proszku, proszek do pieczenia, aromat i wodą. Masą powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Następnie masę przelewamy do nagrzanego opiekacza do kanapek. Opiekamy, aż do uzyskania lekko zarumienionego efektu. Podajmy z syropem Zero Kalorii.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)