Jak każdy z nas cierpi na "zespół ochoty na słodkie". Jeśli nie mamy czasu, a chcemy zjeść pełnowartościowy posiłek zachęcam do przygotowania tego jednoporcjowego ciacha. Dzięki mące ryżowej jest bardzo puszyste i delikatne, a z dodatkiem bananu wilgotne, aż wprost rozpływa się w ustach!
Składniki:
Składniki:
- 4 łyżki mąki ryżowej
- 2 jajka
- 1 banan
- 20 tabletek słodziku
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki rodzynek lub suszonej żurawiny
- aromat śmietankowy
- 3 łyżki wody gazowanej
Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki (oprócz rodzynek). Wszystko dokładnie miksujemy. Do gotowej masy wrzucamy obtoczone w mące rodzynki lub suszoną żurawinę. Ponownie mieszamy. Surową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!