niedziela, 26 czerwca 2016

czwartek, 23 czerwca 2016

Lody bananowe z syropem ZERO KALORII

Pogoda za oknem nas rozpieszcza, temperatura wzrasta, ale organizm potrzebuję się ochłodzić. Polecam do przygotowania lody bananowe z syropem Zero Kalorii. Nie dość, że są niskokaloryczne to smaczne i zdrowe!



Składniki:


Sposób przygotowania:
Banany kroimy i przekładamy do woreczka. Wkładamy do lodówki na minimum 2-3 godziny lub całą noc. Po upływie czasu zamrożone banany przekładamy do blendera, wlewamy mleko i miksujemy do uzyskania płynnej, kremowej konsystencji. Po przygotowaniu lody bananowe podajemy z syropem truskawkowym. 

Smacznego!

wtorek, 21 czerwca 2016

Puszyste ciasto z rabarbarem

Sezon na rabarbar dobiega końca, ale w marketach i na straganach można znaleźć ostatnie sztuki. Polecam do przygotowania puszystego i niebiańskiego w smaku jak i wyglądu. Zachęcam do przygotowania ciasta z tym sezonowym warzywem!



Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej typ 450
  • 1 szklanka mąki pszennej graham typ 1850
  • 3/4 szklanki cukru trzcinowego 
  • 1/2 szklanki mleka
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • aromat śmietankowy
  • rabarbar

Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy mleko, proszek do pieczenia, aromat śmietankowy i stopniowo oba rodzaje mąki. Wszystko dokładnie miksujemy. Gotową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Następnie na wierzch masy układamy umyty, oczyszczony i pokrojony w kostkę rabarbar. Pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach.

Smacznego!