niedziela, 26 czerwca 2016
sobota, 25 czerwca 2016
czwartek, 23 czerwca 2016
Lody bananowe z syropem ZERO KALORII
Pogoda za oknem nas rozpieszcza, temperatura wzrasta, ale organizm potrzebuję się ochłodzić. Polecam do przygotowania lody bananowe z syropem Zero Kalorii. Nie dość, że są niskokaloryczne to smaczne i zdrowe!
Składniki:
Składniki:
- 2 średnie banany
- 50ml mleka
- syrop truskawkowy ZERO KALORII
Sposób przygotowania:
Banany kroimy i przekładamy do woreczka. Wkładamy do lodówki na minimum 2-3 godziny lub całą noc. Po upływie czasu zamrożone banany przekładamy do blendera, wlewamy mleko i miksujemy do uzyskania płynnej, kremowej konsystencji. Po przygotowaniu lody bananowe podajemy z syropem truskawkowym.
Smacznego!
wtorek, 21 czerwca 2016
Puszyste ciasto z rabarbarem
Sezon na rabarbar dobiega końca, ale w marketach i na straganach można znaleźć ostatnie sztuki. Polecam do przygotowania puszystego i niebiańskiego w smaku jak i wyglądu. Zachęcam do przygotowania ciasta z tym sezonowym warzywem!
Składniki:
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej typ 450
- 1 szklanka mąki pszennej graham typ 1850
- 3/4 szklanki cukru trzcinowego
- 1/2 szklanki mleka
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat śmietankowy
- rabarbar
Sposób przygotowania:
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy mleko, proszek do pieczenia, aromat śmietankowy i stopniowo oba rodzaje mąki. Wszystko dokładnie miksujemy. Gotową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Następnie na wierzch masy układamy umyty, oczyszczony i pokrojony w kostkę rabarbar. Pieczemy przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Subskrybuj:
Posty (Atom)