Kolejna odsłona mojego ulubionego omleta. Nie będę się rozpisywała, po prostu polecam go wykonać!
Składniki:
Składniki:
- 2 jajka
- 3 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
- 1 łyżeczka odżywki białkowej
- szczypta proszku do pieczenia
- aromat śmietankowy
- kaki
- jabłko
Sposób przygotowania:
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Płatki owsiane zalewamy wrzącą wodą i czekamy, aż wchłoną wodę. Następnie do białek dodajemy żółtka, odżywkę białkową, płatki owsiane, proszek do pieczenia i aromat śmietankowy. Wszystko dokładnie miksujemy. Kolejno masę przelewamy na natłuszczoną i rozgrzaną patelnię. Smażymy na małym ogniu z obu stron, aż do zarumienienia. W moim przypadku omlet podałam z kaki i jabłkiem.
Smacznego!