Pierwszy wpis z produktami w ramach współpracy od
Decare. Proponuję obiad w klimatach typowo dla Bliskiego Wschodu. W rolach głównych ryż 3 kolory oraz sos Teriyaki.
Składniki:
- 1 sznycel z indyka
- 50g ryżu 3 kolory (przed ugotowaniem)
- sos Teriyaki
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Ryż wrzucamy na wrzącą osoloną wodę (1,5 szklanki) i gotujemy ok. 40 minut pod przykryciem. Między czasie przygotowujemy sznycla. Myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dodajemy sól, pieprz, zioła prowansalskie i sos Teriyaki. Wkładamy do lodówki na czas gotowania ryżu. Jeśli ryż się ugotuje smażymy sznycla na odrobinie oleju pod przykrycie (ok. 1,5 minuty na jedną stronę). Wszystko podajemy z dodatkiem ogórka konserwowanego.
Smacznego!