Składniki:
- 1 l bulionu drobiowego (skrzydełko z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, natka pietruszki)
- 1/2 szklanki kaszy kuskus
- 1/2 szklanki wody
- jarzynka z małą ilością soli
- sól
- pieprz
Klopsiki drobiowe:
- 100 g mielonego mięsa drobiowego
- 1 jajko
- 1 mała cebulka
- 3-4 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Do garnka z wodą wrzucamy skrzydełko, umyte i obrane warzywa. Gotujemy 30 minut. Między czasie przygotowujemy klopsiki. W misce z mielonym mięsem dodajemy jajko, obraną cebulkę, bułkę tartą, sól, pieprz. Formujemy małe kuleczki i delikatnie obtaczamy w bułce tartej. Wrzucamy do rosołu 10 minut przed zakończeniem gotowania. Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie dodajemy do miseczek z rosołem.
Smacznego!