wtorek, 2 maja 2023

Sałatka z serem solankowym wędzonym, kaszą kuskus po marakońsku, kalafiorem kiszonym, ogórkiem, pomidorem i papryką żółtą

Wiosna jest idealną porą roku na przygotowanie i zajadanie sałatek z mnóstwem warzyw! Proponuję przygotowanie sałatki z wykorzystaniem sera solankowego wędzonego, kaszą kuskus po marokańsku i kalafiora kiszonego od Zakwasownia Białystok oraz ogórkiem, pomidorem i papryką żółtą! 




Składniki:

Sposób przygotowania:
Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Ogórki, pomidora i paprykę dokładnie umyć. Ogórki pokroić w plastry, pomidora pokroić w ósemki, paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Kalafiora odsączyć z zalewy. Ser solankowy wędzony pokruszyć w dłoniach. Kaszę wymieszać z ogórkami i papryką. Zaserwować z pozostałymi składnikami. Całość posypać przyprawami i polać oliwą z oliwek.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz