Składniki:
- 125 g mozzarelli (odsączonej z zalewy)
- 50 g suchego makaronu Veneta - ryż & kurkuma
- 100 g świeżych pieczarek
- 100 g marchewki
- 200 g czerwonej papryki
- 10 ml oliwy z oliwek
- przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Marchewkę obrać z pierwszej warstwy, a następnie obierać w celu powstania makaronu typu tagliatelle. Pieczarki pokroić w plasterki, paprykę oczyścić z nasion i pokroić w drobną kostkę. Mozzarellę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać oliwę z oliwek oraz przyprawy - dokładnie wymieszać. Zawartość przełożyć do formy. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
pyszny pomysł na makaron!
OdpowiedzUsuń