czwartek, 3 czerwca 2021

Ciasto fasolowe z chałwą

Ciasto z warzywa, a zwłaszcza z fasoli? Dlaczego nie! Dodatek chałwy sprawia, że wypiek jest jeszcze pyszniejszy!



Składniki:

  • 2 jaja
  • 10g oleju kokosowego
  • 50g erytrytolu
  • 100g (1 szt.) banana
  • 240g odsączonej czerwonej fasoli
  • 20g kakao
  • 100g chałwy 

Sposób przygotowania:
Do miski wrzucić odsączoną i opłukaną fasolę. Dodać jaja, olej kokosowy, erytrytol, banana i fasolę. Całość bardzo dokładnie zblendować. Połowę masy przelać do formy. Nałożyć pokrojoną chałwę, a następnie nalać drugą warstwę masy. Piec przez 40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz