Kolejna wersja pączkowca, ale tym razem z rodzynkami. Idealne ciasto dla gości!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 500g (2 kostki) twarogu półtłustego
- 1 szklanka ksylitolu
- 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
- 1/4 szklanki oleju
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki rodzynek + 1 łyżka mąki
- aromat
Sposób przygotowania:
Jaja z ksylitolem ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia, aromat. Mieszamy. Kolejno dodajemy rozgnieciony twaróg. Dokładnie mieszamy, konsystencja powinna być bardzo gęsta. Rodzynki mieszamy w mące, dodajemy do masy. Mieszamy bardzo dokładnie łyżką. Surowe ciasto przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz