czwartek, 3 października 2019

Pączkowiec twarogowy z rodzynkami

Kolejna wersja pączkowca, ale tym razem z rodzynkami. Idealne ciasto dla gości!



Składniki:

  • 2 jaja
  • 500g (2 kostki) twarogu półtłustego
  • 1 szklanka ksylitolu
  • 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki rodzynek + 1 łyżka mąki
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja z ksylitolem ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia, aromat. Mieszamy. Kolejno dodajemy rozgnieciony twaróg. Dokładnie mieszamy, konsystencja powinna być bardzo gęsta. Rodzynki mieszamy w mące, dodajemy do masy. Mieszamy bardzo dokładnie łyżką. Surowe ciasto przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz