Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Planujemy potrawy na świąteczny stół. Moją propozycją jest marchewkowe ciasto czekoladowo-piernikowe.
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
 - 4 łyżki erytrytolu
 - 1 łyżka oleju kokosowego
 - 3 łyżki mąki orkiszowej
 - 2 łyżki kakao
 - 1 łyżka przyprawy do piernika
 - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
 - aromat
 - 1 marchew
 
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajmy pozostałe składniki, oprócz marchwi. Marchew obieramy, myjemy i osuszamy. Ścieramy na tartce o grubych oczkach. Wrzucamy do masy. Dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz