środa, 18 czerwca 2025

Współpraca z "Kuchnia Zdrowia"

"Kuchnia Zdrowia" jest polskim sklepem posiadające w swojej ofercie żywność tj. bakalie, produkty sypkie (mąki, makarony, nasiona), przekąski i słodycze, kremy i smarowidła oraz kawy i herbaty.



Blog po raz kolejny nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:

















Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!

wtorek, 17 czerwca 2025

Kapuśniak z młodej kapusty z żołądkami drobiowymi i kopytkami

Błyskawiczny kapuśniaczek z młodej kapusty, żołądków drobiowych oraz kopytek od Henglein!



Składniki:
  • 100 g żołądków drobiowych
  • 500 g białej młodej kapusty
  • 150 g marchewki
  • 100 g białej cebuli
  • 10 g koncentratu pomidorowego
  • przyprawy: sól, pieprz, 2 ziela angielskie, 1 liść laurowy, czosnek granulowany, vegeta
  • 125 g kopytek
  • 200 ml wody
Sposób przygotowania:
Do zimnej wody wrzucić oczyszczone i pokrojone na mniejsze porcje żołądki drobiowe. Między czasie wszystkie warzywa dokładnie umyć. Marchewkę i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, kapustę poszatkować. Wszystkie warzywa wrzucić do gotujących się żołądków drobiowych. Całość gotować ok. 20 minut. Następnie dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy. Gotować jeszcze 10-15 minut na małym ogniu. Między czasie w oddzielnym garnku ugotować kopytka zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Gotowy kapuśniak podawać z kopytkami.

Smacznego! 

czwartek, 12 czerwca 2025

Nerki wieprzowe z zielonymi i fioletowymi szparagami, marchewką, pietruszką i cebulą białą smażone w air fray'erze

Pełnowartościowe danie z wykorzystaniem nerek wieprzowych, zielonych i fioletowych szparagów od Szparag z Wielkopolski oraz marchewki, pietruszki i cebuli białej, a całość smażona w air fray'erze!



Składniki:

Sposób przygotowania:
Nerki dokładnie umyć, a następnie namoczyć w wodzie z octem na ok. 2-3 godziny w celu zmiękczenia tkanki mięsnej. Następnie warzywa dokładnie umyć. Marchewkę, pietruszkę i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Szparagi pokroić na mniejsze porcje. Wszystkie surowce umieścić w misce. Dodać przyprawy i oliwę - całość dokładnie wymieszać. Następnie umieścić w air fray'erze i smażyć przez 25 minut w 180 stopniach.

Smacznego!