photo © Pinterest
niedziela, 13 października 2024
czwartek, 10 października 2024
Współpraca z "Pigwoniada"
"Pigwoniada" jest polską marką zajmującą się rzemieślniczą produkcją napojów na bazie owocu z pigwowca japońskiego.
Owoce pigwy są idealnym źródłem witaminy C, hamuje rozwój bakterii w organizmie, działa antyalergicznie oraz wspiera układ odpornościowy.
W asortymencie można znaleźć napój o smaku klasycznym gazowany, kwaśna, z miodem, z herbatą oraz z czarną herbatą.
Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:
- Pigwoniada kwaśna
- Pigwoniada z miodem
- Pigwoniada z zieloną herbatą
- Pigwoniada z czarną herbatą
- Pigwoniada klasyczna gazowana
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!
Zapraszam do zakupów!
wtorek, 8 października 2024
Sałatka z piersią kurczaka, brokułem, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką, pomidorem, miksem sałat i przyprawami
Szybka, smaczna i bardzo prosta sałatka na ciepłe dni. W roli głównej przyprawy od Malabar! Warto wypróbować!
Składniki:
- 100 g piersi kurczaka
- 250 g brokułu
- 150 g pomidora malinowego
- 150 g ogórków kiszonych
- 50 g rzodkiewki
- 50 g miksu sałat
- 10 ml oleju lnianego
- 10 ml oleju rzepakowego do smażenia
- przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, przyprawa bułgarska, grys czosnek, cebula, pieprz młotkowany, kolendra grys
Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucić podzielone na mniejsze różyczki brokuł - gotować 8 minut. Między czasie warzywa dokładnie umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze porcję. Na dobrze rozgrzanej patelni z olejem usmażyć pierś kurczaka - ok. 5 minut. Po ugotowaniu brokułu wrzucić go do pozostałych warzyw. Dodać przyprawy, olej lniany i pierś kurczaka. Dokładnie wymieszać.
Smacznego!
niedziela, 6 października 2024
Subskrybuj:
Posty (Atom)