Sernik u mnie to must have i znajduje się na pierwszym miejscy pośród wszystkich ciast. Ta propozycja jest bardzo prosta! Delikatny sernik na kruchym spodzie z kruszonką!
Składniki:
Masa serowa
- 2 jaja
- 40 erytrytolu
- 40g budyniu śmietankowego
- 200g twarożku grani
Kruche ciasto i kruszonka
- 2 jaja
- 100g oleju kokosowego lub zimnego masła
- 200g mąki orkiszowej
- 50g mąki pszennej pełnoziarnistej
- szczypta proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Masa serowa
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać budyń i twarożek. Całość dokładnie wymieszać.
Kruche ciasto i kruszonka
Do miski wbić jaja. Dodać oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia oraz olej kokosowy lub zimne masło. Całość szybko i bardzo dokładnie zagnieść. Wstawić do zamrażalnika na ok. 15-20 minut. Po upływie czasu wyjąć. Ciasto podzielić na pól. Jedna połowa na spód, a druga jako kruszonka.
Na kruche ciasto przelać masę serową. Na wierzch położyć drobne kawałki kruchego ciasta. Piec przez 50 minut w 180 stopniach.
Smacznego!